Bejelentés


Integrált Masszázs-MozgásTábor


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Strukturális Integráció Pegán Attilával

TestSzobrász Műhely
Július 9-10. Hétfő,Kedd

A TestSzobrász (korábbi nevén Strukturális Integráció) Műhely egy 2 napos bemutató/nyitott nap formájában kerül megrendezésre ebben az évben, aminek keretében a résztvevők bepillantást kapnak a TestSzobrász képzés éppen zajló aktiv szakaszába. A délelőtti előadások keretében a TestSzobrászat alapjait, az Antómiai Vonalakat és a TestOlvasást ismerheti meg a közönség, amit valós idejű kezelések követnek a 12 kezeléses szériából, Pegán Attila és egy-egy TestSzobrász hallgató előadásában, hogy aztán a nap hátralévő részében, személyesen is kipróbálhassák újonnan szerzett kézügyességüket és éleslátásukat. A műhely alatt elsajátitott fogások, képességek azonnal alkalmazhatóvá válnak a résztvevők számára saját munkájukban.

Bővebben a Strukturális Integrációról: A Strukturális Integráció (továbbiakban SI) egy többkezeléses masszázs féle, célja a test egyensúlyának és az egyén jólétének optimalizálása a test fizikai kiterjedésén és sajátosságain keresztül. Az SI az úgynevezett Térbeli-gyógyászat körébe tartozik, és napjaink egészségügyi kihivásaira ad válaszokat. Hatásos, életszerű és fenntartható változásokat eredményez a testben. Az SI egyszerre dolgozik az emberi test 3 holisztikus fizikai rendszerével, a keringési-, ideg- és kötőszöveti rendszerekkel és fő fontosságúként szemelőtt tartja az egyén energetikai állapotát. Legmélyebben azonban az SI a kötőszövettel (másnéven fascia vagy bőnye) foglalkozik, ami a test információs és összetartó vázszerkezeteként szolgál a test sejtjeinek, szerveinek és szervrendszereinek. A kötőszövet alakitja a csontokat, az izmokat, az ízületeket, az ereket és szinte minden mást is a beleket kivéve. Ezért a kötőszövetet alkotó különböző összetevők összessége a (test)tartás szervének is nevezhető. Fontos megemliteni hogy az SI az Aszklépioszi hagyományból ered, nem pedig a Hippokratésziből.
Ha többet akarunk tudni az SI-ről akkor érdemes az egyes összetevőivel ismerkedni:
A recept: Az alapfokú SI 12 kezelésből áll és lefedi az egész testet. Minden egyes kezelés sajátos receptet követ és a test más és más aspektusával foglalkozik meghatározott rendben. Ahogy Ida P. Rolf, az SI megalkotója mondta, a véletlenszerűen rendezett testből a receptet követve integrált test alakul. Az integrált tesben élők magabiztosabbak, vidámabbak, ellenállóbak, adaptívabbak, és megpróbáltatásaikból könyebben és hamarabb épülnek fel.
Vizuális visszacsatolás: Minden kezelés előtt fényképet készitünk, igy alkamanként vizuális összehasonlitást is végezhetünk a SI folyamatáról.
TestOlvasás: Minden kezelés TestOlvasással kezdődik, ahol az álló testtartást értékeljük a gravitációs mező hatása alatt. Ezzel pontos és közérthető leirást tudunk adni a test minden egyes részéről.
Stratégia: A TestOlvasásból kapott leirás lesz a startégia alapja, amire maga a kezelés masszázs, vagy ha úgy tetszik manipulációs része épül. A kezelés ezen része merőben különbözik az eddig megismert masszázsformáktól. A kezelt aktiv részesként meghatározott és folyamatosan visszacsatolt kisebb-nagyobb mozgásokat, mozdulatokat végez. A kezelés a kezelő és kezelt együttes munkája révén hozza meg a kivánt gyümölcsét. A 12 kezeléses SI szériát megelőzheti vagy követheti a 3 kezeléses Stuctural Bodywork(SB), ami a csipő-öv, váll-öv, gerinc kezelések receptjét követi.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!